LINT-koetuksella 21.8.2014

Pirkon kanssa tormistuttiin tälle syksylle niinkin paljon, että hyökättiin LINT-kokeeseen Kajaanissa heti 21.8. Liiat löysät pois, ikäänkuin. Pirkolle koe oli eka, mutta onneksi hänellä oli konkari ohjaaja mukanaan; ohjaajalle koekokemus oli eläessään toinen. :D
_MG_9879
Ensimmäinen tilanne lähti, kun neljän tunnin erästä oli kulunut noin 4 minuuttia. Teeri ja minuutin-parin haukku, josta böödi läks hanee. Sitten alkoikin pitkä syherrys teeripoikiaan kanssa ja huolimatta siitä, että kunnon merkintää ei pystytty toteamaan, koira vaihtoi välillä lintua, eikä seuraamisestakaan saatu kunnon dataa, koska parvi kotkotteli lehateli, metelöi ja muutenkin häiriköi aloittelijaa niin paljon, että haukulle ei järkevästi päässyt reunapuiden lintujen karkottamisen pelossa, oli Jenskan suu messingillä. Ensin 5 min ja päälle kymppiminuutin haukku kuitenkin ja sataakahtakymppiä työnteli parhaillaan haukkua tulemaan. -Parasta työtä, mitä Pirkko on vielä koko lyhyen uransa aikana ehtinyt tekemään. :tuuletus:

Aamun teerihässäkän päälle metsässä oli valitettavan hiljaista, pari metsoa tavattiin – niistä löytömahdollisuus ja löytö koiralle – mutta eivät jääneet istuksimaan ja haukkua kuuntelemaan.

Lämpimästä kelistä ja kesäterästä huolimatta Pirkko jaksoi haravoida maastoa kiitettävästi koko erän ja 9:n arvosana hausta saatiinkin.

KokWP_20140821_16_11_12_Pro (1)onaispisteitä vaatimaton 53, ja III-tulos, mutta reissu oli kerrassaan onnistunut ja minä olen NÄÄÄÄÄÄIN tyytyväinen pienen, vammaisen, valkoisen koiran toimintaan, ja voisin kernaasti vähän hihkua ääneen. :D Näkyy Pirkolla ikä tekevän tehtävänsä ja reissu reissulta paranee vaan. Jos viime syksyn aloitus meni höntyilyksi, nyt oli ote jo TÄYSIN muutatoista, jes!

Ohjastelija kun vielä koppeutusi hierasemaan toisen tuomariharjoittelun kuntoon, niin sitten pääsisi mielin määrin lekkasemaan vieraidenkin koirien kanssa metsään. Kyllä tuo haukkukoemaailmakin tuntuu olevan  kerrassaan koukuttava tieteen ja taiteen ala. :)

Advertisement

One thought on “LINT-koetuksella 21.8.2014

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: