Koetuloksia syyskuulta

Siis mitä? Olen unohtanut vouhottaa blogissa koetuloksista?! Äkkiä oikaisu asiaintilaan siis!

Ihme ja kumma, ettei Vanja saanut itseään telottua ennen koetta, ei, vaan 7.9. pörryytettiin heti kuuden jälkeen letit suorana kohti Kuhmoa, Jauhovaaran kämppää ja MeJä-koetta. Sää oli aivan passeli pöjöpouta, tuuli suht. navakka, hiki tuli, vaikkei helle ollutkaan, hirvikärpäsiä oli sopivasti.

Vanjalla tuntui olevan virtaa kintaassa taas vaikka muille jakaa, ja vähän jo mietin, miten säntillisesti malttaa jäljen suorittaa. Vauhti oli reipas, vähän turhankin reipas, ja osittain tuulesta, osittain vauhdista johtuen Vanja ajoi käytännössä ilmavainulla, hieman jäljen sivussa. Joitakin hirvenjälkitarkistuksia tehtiin ja kuulema teeriäkin oli jostain jäljen sivusta lähtenyt, mutta niitä me ei edes hoksattu.

Ensimmäisen makauksen Vanja merkkasi tarkasti ja selvitti kulman rengastamalla. Toinen makaus meni ilmavainulla hieman sivusta ohi. Kaadolle, joka oli tuulisella aukolla meni myös puhtaasti ilmavainulla mutkitellen.

Kaikesta huolimatta tuomari kehui Vanjan loistavaksi jäljestäjäksi ja neuvoi vain jatkossa jarruttamaan vauhtia, jotta koira malttaa laskea nenän maahan ja työskennellä tarkemmin. -Se on aivan totta ja nyt vain jotenkin huomaamatta lähdin mukaan koiran touhotukseen, vaikka olisin aivan hyvin voinut vain hidastaa askelia perässä, niin kuin olen tavallaan pyrkinyt tekemään. Vanja on kuulema vasenkätinen (like owner like dog tai toisinpäin :D ) ja kulman rengastaminen jatkoa, ja katkokulmia, ajatellen on tuomarin mukaan erittäin hyvä juttu. Näin virallisesti Vanjaa on kehuttu myös älykkääksi. SIIS VANJAA ON KEHUTTU ÄLYKKÄÄKSI. :D Nih!

Ja onhan se, hieno nimittäin. Tuloksena AVO 1 ja menolippu voittajaluokkaan. Jeee!!! Me siis ”joudutaan” käymään kokeessa ensi kesänäkin, sillä pakkohan meillä on käydä voittajan jälkiäkin ihmettelemässä. Että eiku kulmia reenaamaan vaan! :)


Meanwhile in Suomussalmi tulessa, LINT-kokeessa, oli myö Piude! LOi itse oli tuomaroimassa ja koiranohjaajana toimi Appiukko. Koiran työskentelyssä ei moitteen sijaa, lintuja vain ei löytynyt haukuttavaksi.

AVO-3 -tulos ei nyt vielä mikään tähtitulos ole, mutta lintutilanteesta jotain kertonee se, että Pirkon ansaitsemat 54 pistettä oli koko kokeen kovin pistesaalis. Erityiskehuja Piude oli saanut seuraamisesta, jollaista tuomari ei kertomansa mukaan ollut vielä yhdelläkään koiralla nähnyt. -No, Pirkollahan ihan vauhteja riittää, arviolta 95 km/h se on joskus pyyhkäissyt tsekkaamaan suon toiselta puolelta kuuluvaa kotkostusta. :D No juu, se siitä. Ja jotta koetoiminta ei pääsisi linnunpyynnin jälkeen unohtumaan, ilmoitin sen heti muistaessani Kajaanin 1.11. -kokeeseen. Toivotaan parempaa lintuonnea silloin! :)
OneDrive-2014-10-06 (4)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: