Keppihäröilyä vol. 1

Vielä viimeinen pinnistys kohti keppiosaamista. Laskeskelin tuossa, että tämän vuoden kolmestakymmenestä startista rata on kosahtanut kepeille 70-prosenttisesti. Ajattelin, että prosentti olisi suurempikin, mutta onhan tuo nyt jo ihan riittävä. Kyllähän se vähän harmittaa. Hienoja, virheettömiä ratoja, mutta se viimeinen keppiväli. Keväällä painiskeltiin muutenkin Vanjan masennuksen (?) kanssa. Kevään starteissa se pujotteli ihan ok, mutta silloin pidin tärkeämpänä, että saatiin tehtyä hyvän fiiliksen ratoja. Kesällä vedettiin hyvin pitkälti lonkkaa – ja sairaslomailtiin. Ja oma motivaatio oli aika surkea puhtaasti tästä ongelmasta johtuen. Syksyn myötä Vanja on saanut taas ihan uutta potkua radalle ja se on innostanut minuakin vielä yrittämään. Lokakuisissa KSTK:n kisoissa se tekikin aivan hyvät radat. Ekalta aliaikainen nolla, mutta oman pienen myöhästymisen takia tökkäiltiin radalla pari kertaa jääden neljänneksi ja LUVAan oltais tarvittu yksi osanottaja lisää, tai yksi sekka vähemmän aikaa. :B Pienestä se on kiinni. Toisella radalla vauhti oli oikein hyvää, mutta taas jäi maltti matkalle ja viimeinen keppi pujotelematta. En tiennyt, mitä tehdä, niinpä halasin koiraa ja otin siitä vitosen. :D Loppurata meni ihan hulinaksi.

Kesällä aloittelin 2×2:sta, ja se alkoi hyvin, mutta kun heinäkuun kestäneistä helteistä selvittiin ja treenit saatiin käyntiin kunnolla, Vanja loukkasi jalkansa. Siinäpä se. Harjoituksia pitäisi tehdä päivittäin, ja ihan lyhyitä, ja siihen melkein tarttis oman pihanurmikon, ei tällaista rakennustyömaahiekkavarastoa. :P

Noh, nyt en keksi enää muuta, kuin vireennostatus-&häiriöharjoitukset. Sitä olen käynyt pari kertaa treenaamaassa. Harmi, kun kopsautin eilen ulkoisen kovalevyn pöydän jalkaan ja tuhosin samalla valokuvat ja videot kuluneelta syksyltä. :'( Tämä treenivideo jäi kuitenkin henkiin, koska en jostain syystä ollut sitä vielä tuhonnut videokameran kortilta.

Reenin epistola oli siis se, että yritetään pitää vire korkealla ja askelilla, äänellä ja muulla toiminnalla häiritsen ja kiritän. Tarkoitus oli mennä pomppimalla, mutta ekan yrityksen ja ponnistuksen jälkeen totesin, että marssimurtuma jalassa ei pidä siitä, joten piti tyytyä teputusaskeliin. Virheitä tuli ja onnistumisia myös. Ohjureista ei tässä tapauksessa ollut mitään apua, vaikka pariin eri kohtaan niitä sommittelin. Nyt tehtiin melko paljon samaa jankkausta, mutta virheen sain kuitenkin aina esiin ja toisaalta onnistumisesta palkatakin. Vire pysyi ihan hyvänä koko ajan ja Vanja oli tosi innoissaan vielä kotiin lähtiessäkin. Huomasin, että pelkkä ääneen vonkuminen saa koiran innostumaan kepeiltä pois ennen aikojaan. Muovikippo ja siitä iltaruoka palkkana tarjoiltuna oli ihan mainio motivaattori. :) Videon pätkää katsellessa heräsi muutamia ajatuksia tulevia reenejä ajatellen. Muistilista itselleni:

  • Suunnittele tarkkaan, mitä aiot tehdä / montako toistoa / mitkä ovat kriteerit? Älä hinkkaa samoja asioita.
  • Katso kellosta aikaa; 10 minuuttia on jo paljon!
  • Muista harjoitella seinään tai vaikkapa U-putkeen loppuvia keppejä – häiriköi, ota sivuetäisyyttä => Vanjalle VAIKEA! Vaatii ehkä avustajan palkkaamaan
  • Nakkimaattitargetti eteen ja tee puolenvaihtoja koiran takana, vaikkapa läpi keppien. Jos onnistuu targetin kanssa, kokeile myös ilman
  • Ja vaikka Vanja kohtalaisen hyvin aloittaa kulmasta kuin kulmasta, kun itse vain suuntaan oman liikkeeni oikein, voisi aloituskulmia harjoitella 2×2 -videolta opitun kellotaulun mukaan vaikkapa kuudella kepillä. Mutta se olkoon eri harjoitus se.
  • ”Oman” hallin muovikepit näyttäisivät olevan Vanjalle miellyttävät. Naapuriseuran paksut, puiset ei. Eikä myöskään kylmät alumiiniset. => Käy maksua vastaan treenaamassa naapuriseuran paksuja puisia ja hei huom! Viime viikolla hoksasin, että Motivaattorilla näkyi olevan alumiiniset, joten sinne vaan. Samoja häiriöitä reenaamaan. :)
  • Ja teetpä, mitä tahansa, suunnittele ensin ja panosta vireeseen. Matalalla vireellä tehdyt oikeat suoritukset eivät tässä tapauksessa vie yhtään eteenpäin, koska Vanja kyllä osaa, siitä ei ole kysymys.

Kuulostiko ihan hölmöltä? Tulisko mieleen muuta? :)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: