2022-2-15 Igor: Takaakiertoa ynnämuuta radan osana

Tämä oli haastava harjoitus, varsinkin kokonaisuutena.

Mutta jos mennään videota ihan alusta loppuun läpi, niin

** sL-rengas!! ** Viimeksi se oli vaikea, mutta ilmeisesti muutamat treenit 40-45 -hyppykorkeuksilla ovat parantaneet itsevarmuutta ja näin hienosti meni sL-rengas heti. Tehtiin taas ensin muutama kerta harjoituksen vuoksi edestakaisin ja sitten suoraan ns. radan osana, ja tosi hyvin meni.

Nro4. hyppy takaakierto(wrap) ihan ok. Auttaa kun on pidempi esteväli, niin kerkeän ikäänkuin lähettää takaakierrolle tai Igor ehtii sen lukita ehkäpä varmemmin, ennen kuin menen ohi hypystä.

Nro 6-7 hyppy: Ekalla oli tosi löysä ohjaus tai ei oikein itselläkään ajatus mukana, ja igor hurautti putkeen. Sitten korjasin vähän omaan toimintaa ja yritin mahd. ajoissa kertoa suuntakäskyllä tiukasta käännöksestä 7.hypylle. Ei tullut tässä kohti virheitä. Ohjaus seiskalta putkeen oli vähän kökkö, mutta en keksinyt tähän oikein mitään mukavan soljuvaa. Ihmeesti Iksu kuitenkin joka kerta putken löysi. :D

Putkesta hypyt oli ekoilla toistoilla helppoja. Sitten päätin laittaa lelun taakakiertopaikkaan ja se sekoitti koko homman. Oli ihan tyhmää jäädä sen kans jankkaamaan. Eihän me olla oikeasti tätä asiaa koskaan kunnolla harjoiteltu ja nyt näkyi varsin hyvin, miten vaikea Igorin on keskittyä, jos superlelu odottaa maassa. Se ei pysty helppohinkaan tehtäviin ja rimat alkaa tippua, ja jotenkin kaikki keskittyminen siirtyy siihen leluun. Tämä asia pitäisi ottaa kokonaan uutena asiana työn alle. Nousee aikamoinen turhauma (varmaan kummallakin), kun Igor ei oikein tiedä, milloin sinne saa mennä ja milloin ei ja toiminta menee kerrassaan epämääräiseksi säheltämiseksi.

Tästä samasta syystä tuli useampi putkenjälkeinen esteiden ohitus, saattoi olla väsymyskin syynä, mutta jos alussa Igor hienosti napsi putken jälkeen hypyt kohti hallin etupäätä, lopussa se ei sitä enää pystynyt tekemään huolimatta, miten ohjaan. Sitten päätin ottaa pallon hyppyjen jälkeen, jotta saadaan palkka siitä ja treeni päätökseen säällisesti.

S-linjainen takaakiertohyppy oli suht haastava vielä, varsinkin, kun piti kiertää minua kauemman siivekkeen kautta. Nyt onkin tehty enemmän takaakiertowrapia ja se sujui luontevammin.

Eli tästä treenistä jäi haastavimmaksi asiaksi mieleen luopuminen lelupalkasta. Nyt pitää miettiä, haluanko tehdä sille asialle jotain nyt, vai hyväksynkö toistaiseksi, että etupalkkaa en pysty käyttäämään, kuin suoran päässä. Pitää ihan perehtyä aiheeseen, miten tuo luopuminen saadaan rakennettua niin, että se kuvio on koiralle tosi selkeä. Olen jättänyt aiheen, kun huomasin jossain vaiheessa, että en ole osannut olla riittävän mustavalkoinen sen kriteerin kanssa ja Igor ei ollut varma, mitä voi tehdä ja mitä ei ja pahimmillaan se palkalle meneminen oli kyselevää ja epävarmaa, en halunnut sitä vahvistaa ja siksi jätin asian harjoittelun aikaan, jolloin ehkä tiedä, mitä olen tekemässä. 🙂

Mutta hyvinä juttuina nostan renkaan, alun 1-4 sujuvan etenemisen, 6-7 kuuntelemisen ja 7-putki irtoamisen. Myös putkelta kaksi seuraavaa hyppyä sujui ekoilla toistoilla tosi hienosti. Rimat oli 40-45, paitsi haastavat takaakiertopaikat 35. :)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: