2022- Kesäkuun etätehtävät ja muut

VKO 23 – SAKSALAINEN

Aii, miten kivaa! Tehtiin ensin kuivaharjoittelua ihan vaan muistutellen vihjettä, pienellä vauhdilla, matalalla rimalla ja ajatuksen kanssa. Paitsi itse meinasin aluksi unohtaa tehdä ohjauspuolen vaihdon. :)

Sitten palkkailin osia erikseen. Out oli tänään kyllä hieno. Vaikka ajaudun edelleen itse siivekkeen tasalle ja pitäisi muistaa out’iakin harjoitella niin, että jään enemmän koiran taakse tai hypyn ”etupuolelle”, mutta hyvä oli silti, kun vain napakasti ensin otin haltuun, ettei ehtinyt lukita hyppyä suoraan.

Myös takaakiertoa pitäisi osata nyt alkaa haastaa niin, että lähetän vähän kauempaa ja vähän vähemmällä ohjaustehostimella (käsi+jalka), että pääsisin paremmin itse liikkeelle ja etenemään.. mutta tästä on hyvä jatkaa. Igorille 10+ vireestä, mielentilasta. Mulle 10+ tauottamisesta ja treenin pituudesta.

Kellotan aina muille minuutteja mutta omat jääneet kellottamatta, kun puhelin on jossainpäin hallia jalustalla. Nyt laitoin rannekellosta hälytyksen 3min pätkissä, niin siinä jää minuutti-kaks tehdä loppuun asia ja sitten tauko. Oekein hyvä.

VKO 24 – TAKAAKIERTOON IRTOAMISTA PUTKEN JÄLKEEN, JA SAKSALAISTA VAUHTIPÄTKÄN OSANA

Olipa kiva treeni taas. 🙂

Takaakierto + persjättö tuntui tosi vaikealle mulle. Sitten kun muutin omaa lähestymistä hypylle vähän eri kulmaan, se oli helpompi, mutta tarkkana saa olla, että lukitus pysyy. Heti kun on enemmän vauhtia, ei maltti enään riitä.

Sama näkyi A:n takana olevalla hypyllä. Yksittäisenä ja putkesta + minä lähempänä hyppyä, meni ihan ok, mutta enemmän esteitä alle / enemmän vauhtia / minä taaempana –> ei malttanut kuunnella/tehdä takaakiertoa.

Pyrin jättämään palkkaa ”ykkössiivekkeelle” ja sitten taas yritin ilman maassa olevaa palkkaa, mutta pidemmän pätkän osana ei saatu taakaakiertoa vielä onnistumaan. Tätä siis ehdottomasti lisää treeniin!

Lopuksi halusin kokeilla, mitä tapahtuu, jos palkka on laskeutumis-/kakkossiivekkeellä, koska Igor on kehittynyt luopumisasioissa kuitenkin tosi paljon, ja nämä meni aika hyvin. Itselle muistiin, että ehdottomasti seuraavalla kerralla kannattaakin muistaa haastaa laittamalla palkka sinne laskeutumispaikkaan, koska tuntuu, että Igor on skarpimpi, kun se keskittyy tekemään oikein, jotta todella saa sen palkan.

Kellotin taas n. 3 min pätkiä ja välissä pidettiin taukoa, juotiin ja vähän jäähdyteltiin ulkona.

Rimat 40-45.

Eli tästä ehkä ykköstreeniasiana jäi mieleen tuo vauhti+muutama este alle + kuunteleminen.

Voisin näitäkin tehdä ihan kotipihassa, vauhtia ei paljoa saada, mutta voisin hakea etäisyyttää ja omaa liikehäiriötä niihin melko helposti. Eli saisi vahvisettua ihan vaan tuota vihjettä + osaamista. :)

VKO 25 –

Kävin eilen treenaamassa. Tai siis ”treenaamassa” ja kaikki meni ihan perseelleen. Igor taisi olla aika väsynyt viikonlopun riennoista ja nyt on aika paljon ollutkin taas aktiviteettia.Voi olla, että tehdään pihatreeneissä takaakiertoa, jos jotakin, mutta selvästi nyt on muutaman päivän huili paikallaan. Kenties teen vko 25 treenin juhannuksen jälkeen paremmalla vireellä ja fiiliksellä. 🙂

S-LINJAINEN TAKAAKIERTO – PALUU JUUUUUUUUURILLE :)

Palattiin S-linjaisessa takaakierrossa ihan alkutekijöihin ja alettiin kuunnella vihjettä voimakkaan liikeavun sijasta. Vielä piti kämmen avata lähetykseen, mutta hienosti lähti totaalinen umpisolmu purkautumaan. 😊✌🏻

28.6.2022 KEPITYSTÄ

VKO 26 – TÄSMÄTREENEJÄ VIIMEAIKOJEN HAASTAVIIN JUTTUIHIN

Huh hellettä, mutta hyvä treenit saatiin tehtyä!

Harjoitusten välissä tuli pidempi tauko, kun rakentelin radan ja mittailin rauhassa estevälejä. Igor odotteli ulkona, joi vettä ja viileni.

1. Okei, eli saksalaishomma ja takaakierto. Nyt on korvat kuulolla vihjeen suhteen, kun ei häiriötä ole, mutta este ennen takaakiertoa oli hankala. Ykköshypyn etupuolelta onnistui vielä ja viedolla näkyy hyvin, miten Igor ajattelee ensin hyppyä suoraan ja sitten kytkee korvat päälle. En taas tajunnut kokeilla palkkaa ykkössiivekkeen taakse, se pitää muistaa, mutta eppäilen, että Igor menee palkan imulla sinne kyllä, mutta heti, kun palkka on pois, ei taas muista/osaa.

Ei ole tietenkään tarkoitus tönkkönä ilman liikeapua ohjata, mutta funtsin, että suullisen vihjeen saa varmaan opetettua varmimmaksi, jos liittää siihen alkuvaiheessa mahdollisimman vähän ylimääräistä ”romua”, tuota liikeapua siis. Nyt on kyllä jo hyvin ajatus Igorilla oikeassa asiassa. Mietin myös sitä, että jos hypyn takaa suoraan on vielä liian vaikea lähteä takaakiertoon, auttaisiko, jos vaikeuttaisi ensin toisesta päästä, eli ohjaajan liikehäiriöstä? Tekisi samat katseensiirtomaneerit, mutta liikuskelisin kakkossiivekkeellä: paikallaan juoksua, haaraperusta ja mitä näitä nyt on..? Ja esim. kasvattaisin sivuetäisyyttä ja sitä rataa, eli vahvistaisi vain sitä perusosaamista ennen, kuin ottaa esteen ennen takaakiertoa..? Vai olisiko joku muu konsti parempi?

Mutta tässä näkyy nyt tosi hyvin se perimmäinen treeninaihe takaakierrossa: Igor pystyy hyvin kuuntelemaan, kun liikehäiriö tai sen oma vauhti on pieni, mutta heti, kun tulee vauhtia ja hässäkkää alle, ei pysty enää. Sehän näkyi hyvin treenissä, jossa A:n alla olevasta putkesta oltaisiin tultu takaakiertoon, mutta ei saatu onnistumaan. Ja nyt kun mietin, samantyyppinen jumi oli silloin Innin kans. Eli tämäkin ratkaistaan. 🙂

2. Irrotus takaakiertoon ja persjättö. Ohjeen mukaisesti vahvistin ensin pari kertaa kiertoa, vaikka arvelin sen olevan Igorille helppo, kun lähtöasetelma on tällainen. Mulla oli ekalla parilla toistolla kierrettävän hypyn rima 45, mutta tiputin sitten ihan kuumuudenkin takia 40 cm:iin. Muuten tässä ei mitään erityistä, hyvin ehdin persariin, kun vain lähdin ja luotin, että ottaa se sen takaakierron.

3. Sivuirrotus. Melkein kuin oppikirjasta, eli ohjeesta. 😃 Ekalla karkasi palkalle (tässä muuten myöskin hyvin näkee, miten kivasti nykyisin ”Jätä” toimii: Igor kuuntelee sen hirmu hyvin, ei ota nokkiinsa, eikä paineistu enää, jee ) ja toisenkin kerran varasti lähdössä, mutta pistän kuumuuden ja ajattelemisenpaljouden = väsyn piikkiin. Mutta loistavastihan tämä nyt onnistui! Katoku tekee vaan ohjeiden mukaan. 😃

Olin varma, ettei ehditä ja jakseta kaikkia variaatioita tehdä samalle kertaa, mutta radan muutos ja tosi rauhallinen tahti antoi juuri sopivasti huiliaikaa väliin ja tosi hyvin meni. Useamman kerran tosin jouduin ottamaan aikalisäänja rauhoittelemaan Igoria, kun sillä tuntui olevan taas suht paljon kärsimättömyyttä ja muuta ei-niin-hyvää-virettä matkassa, mutta hirmu nopeasti se laskee kierroksia, kun hetki vedetään henkeä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: