2022 – LOKAKUU

VKO 41 – 12 KEPPIÄ RADALLA

Alussa ja lopussa umpiverkot, keskellä paloja. Ensin taas keppien tarjoamista ja siinä tuli paristi tokavika välistä pois -> lisäsin yhden palan ja annoin myös tarjota korjaussarjaa siihen kohtaan itse, ja sittenhän se onnistuikin.

Ratapätkällä palkkailin erinäisiä asioita: katseensiirtoa, eteen irtoamista, ja niitä kohtia siis, missä oli haastetta. Ja hyvinhän nekin sitten meni, kun ensin vähän kertailtiin.

oliTässä sen katseensiirron hyvin näkee: kun muistin sen odottaa, varmasti otti ykköshypyn. Kun en odottanut, tuli ohi. 🙂 Tässä alussakin olisi ollut ekalla viidellä esteellä het monta hyvää, treenattavaa paikkaa, mutta koska kepit oli aiheena, en jäänyt rataa hieromaan enempää.

Mutta päästiin siis kovalla vauhdilla kepeillekin ja hitsi se menee aika haipakkaa välillä tuo silakka.

Verkoilla on kyllä saatu aivan mahtavaa itsevarmuutta tehtävään, eikä epävarmuus heti rysähdä, vaikka tulee vähän haastetta ja joutuu välillä miettimäänkin. Mulla ei ole kuin kaks kokopitkää verkkoa ja loput olen silpunnut paloiksi. Tässä siis olisi mahdollista alkua ja loppua lukuunottamatta tulla pois missä vain, mutta hyvin on ajatus tehtävässä! ❤️

Lopuksi tein vielä ilman vauhtia yhden toiston. Otin keskeltä verkkoja kokonaan pois muistaakseni 3 kpl ja halusin palkata vasta takaakiertohypyn jälkeen. Aivan on viksu koira. 😄

Ei jäänyt yhtään hyvä mieli, en tiedä, miksi. Igorille oli vähän liikaa ja minä en osannut.

Muurille irtoaminen oli haastavaa. Palkkasin sitten yhden niin että lelu oli muurin etupuolella. Olisi ollut hyvä, jos olisi ollut apupalkkaaja jeesaamassa muurin takana, mutta pitääpä tämäkin pitää mielessä. Uskon, että jos muurin tilalla olisi ollut tavan hyppy, olisi hakenut sen ihan hyvin. Ehkä juuri muuri teki tilanteesta vaikean, ei irtoaminen muuten. 6.hyppy meni silti hyvin. Kokeilin kumminkin puolin ja rairailla meni aina hypylle.

Pitää miettiä jotain näihin tunnetila- ja vaatimustasojuttuihin. Yhdessä kohti melko hyvin kuuluu, kun Igor antaa vähän palautetta, kun ei onnistuttu, en osannut palkata, enkä tiennyt siinä hetkessä, mitä pitää tehdä.

Aika monta kertaa piti istua alas rauhoittamaan tilannetta, tehtiin helppoja temppuja ja laskettiin kierroksia.

Tänään ei vaan ollut taas palikat oikeissa paikoissa. Suattaapi olla, että oletan taas liikaa ja olen harpponut asioissa, ja sitä Igori yrittää mulle tulkuttaa. 🤷🏼

VKO 42 – PERUSJUTTUJA KEPITKIN MUKANA

Pyrin pilkkomaan, palkkaamaan, helpottamaan, välipalkkaamaan ja vaikka tässä toistoja tuli paljon, Igorin mieli pysyi tosi hyvänä. Tässä nyt tuli omana elementtinään taas palkasta luopumistakin ja se aiheutti siis noita toistoja vähän lisää, mutta tuntui koko ajan kuitenkin hyvältä, eikä puurtamiselta ja Igor vaikutti myös olevan ihan ok asian kanssa. Ja nythän siis saatiin irtoaminen sinne muurille aika hienosti onnistumaan. Pidin muurin kyllä matalana vielä, mutta uskon, että jos nyt mentäisiin tekemään samaa korkeammalla muurilla, onnistuisi se!

Kerran Igor juoksi muurin ohi suoraan palkalle, mutta kun sen korjasin ja sai hyvän palkan, ei moista virhettä enää esiintynyt, ei vaikka Igor ”karkasi” itsenäisesti muurille ja minä jäin A:n luokse seisoskelemaan. Eli hyvin meni se ajatus perille. 🙂

Oli alkuun paha mieli, kun epäonnistuin niin täydellisesti keppihommassa, ja jäi sellainen tunne, että koko treeni meni häneksi, mutta onneksi oli taas video tästä jälkimmäisestä jumpasta ja sain uskoteltua itselleni, että ei se keppihasardi mitään haittaa, sellaista sattuu, mietitään seuraavalle kerralle paremmin, ja tämä jälkimmäinen osuus meni toistomääristä huolimatta hirmu hyvin. Turhautumapalautetta ei Igorilta juuri tullut. Ja en osaa tästä Igorin tekemisestä nyt mitään kummempaa kommentoida, se teki hyvin ja hienosti, enempi ehkä koin tässä treenin aiheeksi OMAN toiminnan.

,uutenkin olen taas käyttänyt paljon tehoja ajatustyöhön ja siihen, että osaisin treenihetkissä pilkkoa tehtävät riittävän pieniksi paloiksi ja pyrin taas palkkaamaan tiheämmin. Ehkä vähän huomaamatta on samaan aikaan noussut rimat, vaikeutunut tehtävät, Igorin vauhti on kasvanut aikalailla jne. eli monesta suunnasta vaatimustaso on kasvanut ja sen lisäksi olen tehnyt pidempiä pätkiä, eli palkkaakin on tullut harvemmin. Välillä vain on tullut epähuomiossa, tilanteen viedessä, jauhettua ehkä liikaakin niitä pidempiä pätkiä.

Ajattelin, että tämä vois olla yks (minulle) hyvin konkreettinen tapa helpottaa ja ottaa askel taaksepäin, että palkkaan vain tiheämmin ja pyrin heti kättelyssä miettimään sen harjoituksen virheettömän oppimisen näkökulmasta. -Kyllä sitäkin olen aina miettinyt ja PYRKINYT toteuttamaan, mutta tahtoo ajatukset karkailla itselläkin, varsinkin, kun koiran taidot alkaa karttua, ja sitä huomaamatta alkaa pitää tiettyjä asioita vähän itsestäänselvänä.

Igorin vauhti alkaa ainakin suoralla olla jo aika kova, ja se tuntuu kyllä. Veikkaan, että sekin tekee Igorille vähän haastetta, kun siinä vauhdissa pitäisi edelleen pystyä tekemään juttuja. Yritän tämänkin pitää mielessä niin, että helpotan paikkoja vaikka estekulmilla, hyppykorkeuksilla jne. Ja yritetään muistaa jumpata ihan erikseen pienessä vauhdissa niitä kulmia/häiriöitä/rimakorkeuksia jne.

En halunnut osallistua koirakkopaikalle TopTeamiin, koska en ehtinyt miettiä asioita ja treenejä valmiiksi. Siis tarkoitan sitä, että olisi itsellä ollut kirkkaana mielessä, miten niitä asioita tehdään. Herkästi olisin lähtenyt vaan rataa painamaan ja se ei olisi nyt Igorin mielialaa kohentanut.

Itseasiassa oli tosi hyvä päätös ollakin vain kuunteluoppilaana KOKO VIIKONLOPPU 😃. Ehdin ajatella paljon asioita ja siinä toisten treenaamista tuntikaupalla katsoessa aika hyvin konkretisoitui monen muunkin kohdalla mm. se palkkauksen tärkeys. Olipa kuinka taitavia ja hienoja ohjaajia ja koiria ja koirakoita tahansa, oikein harmitti katsoa, miten se koira jäi jotenkin ihan yksin, selän taakse ja se palkkakin oli vähän sinnepäin, ja turhauma kasvoi kasvamistaan. Ja oli myös niitä, jotka oli tosi reiluja koirilleen ja näki, miten hienosti se suhde toimi ja rentous pysyi koko ajan, kun koira tiesi, mistä sitä palkattiin, milloin meni superhienosti, milloin kantsi yrittää vielä uudelleen ajatuksen kans jne. Pystyin heti sanomaan niistä viikonloppuna näkemistäni suorituksista, kenen koira haluaisin olla, jos olisin koira ja saisin valita. 😃

Ajattelin kokeilla Igorille myös namipalloa palkaksi sillä taka-ajatuksella, josko se ei kiihdyttäisi niin paljon, kuin se superduperreikäpallo kiihdyttää. -Josko pallosta syötävät namit osaltaan vähän rauhoittaisivat.

Pyrin siis nyt miettimään ja mielikuvaharjoittelemaan tosi hyvin tämän viikon keppitreenin jo ennakkoon, jotta osaisin nopeasti vaihtaa suunnitelmaa/toimintamallia eri skenaarioissa (montako virhettä annan tehdä, mitä helpotan/miten helpotan/muutan jne).

Tässä tulee nyt ehkä hippasen taas takapakkia alunperin suunnittelemaani ”aikatauluun”, mutta tulkoon. Nämä pitää hoitaa kuntoon nyt. Yritän taas päästä siitä ajatuksesta, kuinka paljon Igor jo osaa ja yritän enemmän muistaa ajatella niitä juttuja, jotka tarvii vielä paljon vahvistusta, jotta myös muistan paloitella ja palkata erityisen hyvin. YRITÄN!! 🙂


VKO 43 – TEEMANA KUUNTELU PUTKEN JÄLKEEN W/ IN & WRAP

Sama homma, kuin edellisessä. Toistoja on paljon. Mutta toisaalta palkkaakin tuli aika paljon. Viimeisen hypyn in+wrap oli liian vaikea. Palkkailin muutaman kerran kuitenkin edes sitä ohjaukseen tuloa, koska hurautti hypyn mieluusti suoraan. Siinä olis pitänyt heti ymmärtää muuttaa hypyn kulmaa ja helpottaa sitä kautta. Mutta tämä on haastava asia! Varsinkin putken jälkeen. Takaakierto-wrap oli hyvä. Ei alkanut ennakoida ja kääntynyt hypyltä pois, vaikka pyrin aina kauempaa sinne lähettämään. Piti hyvin lukituksen ja tehtävä oli selkeä, siksi lopuksi vielä palkkasin sen erikseen.

Inniä piti aluksi vähän muistella, mutta hyvin sekin lähti. Koko treenin aikana purkautui yhden kerran sellainen vähän ylikiihtynyt haukkupurkaus. Se ihan kuuluukin asiaan jos/kun tehdään pidempi pätkä, jossa vauhti kasvaa, mutta mielentila pysyi nyt tosi hyvänä. Pyrin namilla imuttamaan aina suoraan uuteen lähtöpaikkaan ja sain sillä tavalla minimoitua kaiken joutavan seisoskelun. Auttoi varmaan sekin pitämään Igorin vireen sopivana.

Tein loppuun taas muutaman helpon hypyn ympyrää ja sellaista helppoa, kierroksia tasoittavaa humputtelua, ettei aina treenit lopu kierrokset katossa.

Eli toistomäärään en ole tyytyväinen, mutta tunnetilaan ja palkkatiheyteen olen. 🙂

MARRAS-JOULUKUUSSA TULIKIN HALLIN MUUTTO SEKÄ OMA MUUTTO JA TREENIT LAITETTIN TAUOLLE.

MUTTA 43 VIIKKOA TREENEJÄ / ETÄTEHTÄVIÄ TAKANA. SE ON MUUTES AIKA MONTA! :)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: