UNELMISTA JA TAVOITTEISTA

2023-4-22 Instapäivitys talteen blogiin

Kirjoitin muutama viikko sitten nämä asiat talteen ja olen mutustellut niitä mielessäni melkoisesti.

Enpä olisi uskonut, kun ”random” mielikuvaharjoitukseen yksi kaunis tiistaiaamu lähdin (@henkisestivahvaurheilija n Henkisen vahvistumisen viikon teemoja), että sen jälkeen minulla yhtäkkiä on suunnat ja sävelet aivan kirkkaana mielessä! :)

Mitä siinä muutaman minuutin harjoituksen lopputulemana tapahtui, niin:

1. Tavoitteet konkretisoitui

2. Mikä ESTÄÄ pääsyn tavoitteeseen konkretisoitui

3. Kun ymmärsin ihan *aikuisten oikeasti*, mikä estää pääsyn tavoitteeseen, oli käsittämättömän helppo lopettaa jaapailu, ja päättää pureutua juuri siihen haasteeseen

4. Oli helppo hyväksyä, että nyt on keskityttävä tähän ja muut asiat siirtyvät hieman. Ei varmaan ehditä niitä keppejä nyt höylätä helatrostaiksi ”kuntoon”, ei välttämättä pystytäkään tekemään kaikkia etävalkkatehtäviä ihan toivotulla tavalla.. Mutta mitä sitten?! Meidän tulevaa taivalta ei yhtään helpota se, että taputellaan isoin haaste maton alle ja puolipakolla mennään eri agendalla niin sanotusti ”eteenpäin”. Ei onnistu.
–> mielikuva ja kielikuva talosta ja sen perustuksista tuolla –>

5. Oli helppo heittää pelko pois. Olen niin kauhean paljon tätä virettä pelännyt. Luonnollista toki, kun olen kokenut olevani melko kädetön sen kanssa. Mutta mitä sitä pelkäämään? Asiahan se vain on asioiden joukossa. Ihan opeteltavissa oleva asia!

6. Mikä vaikutus koiraan treenitilanteessa on, jos
a) ohjaaja jännittyy huomatessaan koiran vireen menevän punaiselle, tekee mahdollisesti merkillisiä asioita, menee lukkoon, turhautuu, antaa ajatuksen lähteä kieputtamaan tuttua, uhkakuvia ja synkkiä skenarioita rakentelevaanrataa jne.
VERSUS jos
b) ohjaaja toteaa tilanteen nyt olevan näin, ottaa sen vastaan ihan avoimin mielin, ottaa sen suorana ja arvokkaana palautteena koiralta, pysyy rauhallisena, ei menetä malttia, ei vaivu epätoivoon, on _siinä_hetkessä_. Toimii tilanteen edellyttämällä tavalla, helpottaa, muuttaa, tauottaa tai toteaa, että katsotaan toisena päivänä uudestaan.. :)

Aika paljon rennompana olen tämän jälkeen kentälle lompsinut. Ja itseasiassa aika eri pisteessä ollaan jo nyt! 💜

⭐⭐⭐

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: