2022-3-1 Igor: ININ-tilannekatsaus ja katkeamattoman palkkioketjun harjoittelua

Speksit: kärkihyppy – inin ~ 7m
Ykköshyppy 40 cm, In-in -hyppy 35, koska vaikea.

Nöniin. Näiden innien kanssa olisi nyt aika koettaa päästä versioon kakspistenolla. Haastavaa on vielä, edellä ei kestä olla, eikä vielä kovasti liikkua. Pienen liikkeen rinnalla/takana sietää. Olisin voinut olla lähempänä estettä itse, mutta ajauduin aina tuonne kauemmas sivulle.

Meillä on ollut vähän ylivirittymishaasteita etupalkan kanssa ja halusin kokeilla, auttaako sankko tässä etupalkka-asiassa. -Auttoi ihan hurjasti. Eli sankko toimi hyvänä targettina, mutta piilossa oleva lelu ei aiheuttanut liiallista tunteenkuohuntaa ja keskittymisen hajoamista. Varsinkin viimeinen toisto meni kyllä hienosti. Igorilla olisi ollut ekalta hypyltä suora linja sankolle, mutta valitsi kiertää kuitenkin hypyn minun puolelta ja meni palkalle. Jei!! Hyvin ajateltu, Igor! :)


En tiedä, oliko tuo rimaton harjoitus nyt muuten mitenkään erityisen eteenpäinvievä, mutta halusin siinä katsoa vähän, miten se sankko targetina / etupalkkana auttaa oikealle linjalle.

Ihan alussa kokeilin myös vähän, miten katseen siirto esteelle onnistuu, jos olenkin koiran takana. Sitä me ei olla ollenkaan muistettu tehdä. Olen ollut rinnalla tai sivulla x-etäisyydellä, tai edellä, mutta en takana. Vahvistelua tähän tehdään edelleen ja olisin voinut tuossa laittaa hypyn taaksen lelun lisäimuksi, mutta hyvin näkee, että on Igorilla ajatus kovasti kehittynyt tuohon suuntaan ja puikkonokka kääntyy kyllä hyppyä kohti. Olisin voinut myös palkata jonkun kerran sinne eteen.

Lisäksi yritin nyt pitää oikein ajatuksen kanssa treeniluupin pyörimässä. Kyllähän siinä vähän tuli katkoja, kun säädin vähän esteitä tai sankkoa, mutta sinnepäin kuitenkin. Yritin parhaani mukaan aina palkalla viedä taas suoraan seuraavan toiston ”lähtöön” jne. Ja lisäksi otin nyt välitempun (käsikosketus ja pikkupalkka siitä) käyttöön katkeamattoman palkkioketjun hengessä, ja varsinkin eilen se oli tosi hyvä juttu.

Igor oli jotenkin normaalia enemmän kierroksilla (vikumisestakin huomaa) ja näissä toistoissa sillä ois kyllä kasvanut turhauma, ja tatti otsassa tosi isoksi heti, kun ei tule palkkaa, jos olisi hinkannut toistoja ilman tuota välipalkkatemppua. Eli paikkapaikoin keikuttiin vähän siinä turhauman ja semmosen negatiivisen tilan reunalla, mutta minusta pysyttiin kuitenkin hyvin plussalla, kun pääsin (melkein) joka toistolla palkkaamaan.

^^ Tämä oli varmaan illan tärkein juttu minulle. Kun näkee, miten paljon paremmin koira oppii, kun mielentila pysyy oikeana, ja millä konsteilla sen helposti saa pysymään oikeana. Vaihtoehtona olisi ollut eilen räy-räy-räkytys, ja hermostunut yliyrittäminen ja kaikentarjoamissähellys.

Paljon ajatuksia heräsi näistä muutamasta toistosta. :)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: