2022 Syyskuun jumpat

VKO 35 – LISÄÄ HAASTETTA KEPEILLE

No niin, mutta täällähän tapahtui yhtä ja toista. Lähinnä toista. mm. tuo alun verkon yli loikka ja siitä palkka, niin jopas siinä lähti vahviste oikeaan paikkaan. Uskomatonta. 😃 Vaan niin se sivusta näytti, että se katsoo eteenpäin ja on loppuun menossa ja refleksit, refleksit…

Muuta tästä on vaikea sanoa, kuin että hyvin oli fokus kepeillä, eikä minussa vaikka etupalkkaa ei ollutkaan. Hyvin minusta myös keskittyi pujottelemaan, vaikka otin sivuetäisyyttä ja jotain valssintapaista tein. Siis ei toki pääse verkoista karkuun, mutta fokus oli sinne eteen ja alas.

Out ei ollut muistissa. Näköjään outissa suullista vahvempi vihje on reiden taputus: sillä lähtee melko varmasti kiertämään poispäin takaakiertoon.

Tässä oli viimeinen hyppy ekalla pätkällä 50 cm. Muut 45 cm.

Puolessa välissä otin verkkoja vähän vähemmäksi keskeltä ja se ei ollut ongelma millään lailla.

VKO 36KEPEILLE ERIKOISESTEIDEN KAUTTA // POISTUMISIA ERIKOISESTEILLE + SUORALLA ETENEMISTÄ JA SAKSALAISTA

Erikoisesteet oli helppoja. Muuri oli 50 cm, samoin muurnjälkeinen hyppy. Esittelin sen ensin erikseen – selvästi 50 cm hyppykorkeus hieman mietityttää Igoria, mutta mennään näin pikkuhiljaa ja laitan eika selkeisiin paikkoihin korkeampaa ja sekaan muita korkeuksia sopivasti.

Kepeillä oli aluksi umpiverkoit päissä ja keskellä vain suikaleet. Se oli tuosta vauhdista vielä vähän liikaa ja heti helpotti, kun laitoin yhden apuverkon keskelle. Annoin Igorin itse sitten miettiä sitä tehtävää vähän, ja tarjota rauhassa kepit, jotta pääsin myös palkkaamaan. Ekan pätkän jälkeen pidettiin tauko, muutin rauhassa rataa ja annoin Igorin huokaista.

Toisella pätkällä myös vauhti oli selvästi liikaa, mutta kun annoin taas ensin miettiä asian itse ilman liikaa vauhtia ja häiriötä, sitten sama etupalkan kanssa ja vielä vauhdin ja etupalka kanssa, se meni aivan hienosti!

Pidetiin taas pidempi tauko, laittelin esteet kuosiin ja kepit pois jne. että tuli selkeästi sellainen hengähdys ja sitten siirryttiin saksalaisen pariin, jonka haasteet näkyy videolla hyvin! Ilman muita esteitä kuuntelee vihjeen ja tietää tehtävän. Yksi este alle ja koko homma leviää. Toistoja on siksi paljon, koska halusin todella nähdä, mitä tässä tapahtuu.

Yksi este alle ja palkka valmiina maassa –> tehtävä selvä

Yksi este alle ja lähes näkymätön juuston pala valmiina maassa –> tehtävä onnistuu

Palkat kokonaan pois –> ei onnistu. Eli onko mulla nyt käynyt niin, että Igorin mielestä tehtävä on tietynlainen, kun palkka on maassa, mutta kun se ei ole, tehtävä on eri. Mystistä!

Mutta koska asia ei olisi siinä hetkessä ratkennut, tein lopuksi niin, että laitoin palkan maahan, jottan pystyin kuitenkin treenaamaan omaa liikehäiriötä ja ottamaan parin hypyn takaa tehtävän.

Toiseksi viimeisellä toistolla se hyppäsin vähän huonosti, josta syystä halusin vielä ottaa yhden parsimistoiston ja se meni tosi hienosti kuitenkin, kun kädellä ohjasin takaakiertoon. Pääsin myös hyvin saksalaisesta eteenpäin, eli Igor lukitsi sen tehtävän hyvin. Eli ei meidän kotipihatreenit varmasti hukkaan ole menneet, mutta pitää nyt vähän muutta asetelmaa ja koikeilla vaikka välillä apupalkkaajaa, kun on noin iso ero tehtävän suorittamisessa silloin, kun palkka on maassa vs. kun ei ole. Ja palkka oli siis reilusti hypystä eteenpäin, eli siitä todellakin piti luopua, suorittaa hyppy takaa jne.

Hyvin saksalainen tässä siis meni, mutta tuota asiaa pitää tosissaan vielä miettiä ja häivytellä sitä palkkaa kenties pois. pitäisi kokeilla myös suoralta putkelta, mitä tapahtuu, jos lelun on maassa edessäpäin. Sehän oli aiemmin mahdottoman vaikea. Jos siis lelun kanssa tehtävä onnistuu putkesta, mutta ilman lelua maassa hyppy mennään suoraan, niin silloin se klikki varmaan on siinä lelussa. 🤷 😃 Mutta yhtäkaikki, nyt sain hyvin videolle kyllä tuon eron!

Niin ja hieno se Iikori on siltikin. Hienosti ossaa moniaita asioita.

SYYSKUUN ULKO-EPIKSET – HIGH FIVE AGILITY TEAM

VKO 37 – KEPEILLE KOKOAMINEN VAUHDISTA – KEPEILTÄ SUORAAN ETEENPÄIN

Tämä meni taas oikein hyvin.

Alussa keppien tarjoamista siten että verkot oli vain alussa ja lopussa ja sai itse mennä edestakaisin, miten halusi.

Mustat numerot: Lisäsin kummallekin sivulle tueksi pienet suikaleet. Ekalla karkasi kepeiltä, mutta kun korjattiin, teki hienosti loppuun.

Punaisille numeroille otin ensin yhden verkon pois, ja sitten toisen. Vaikka periaatteessa ei pitäisi kahta asiaa yhtä aikaa vaikeuttaa (lisätty este ja poistettu verkko), mutta mulla oli vahva ajatus siitä, että verkot alussa ja lopussa riittää. Niin teki.

Tein loppuun vielä yhden extratoiston vas puolelta, koska sitä tehtiin paljon vähemmän, siihen lisäsin takaisin yhden verkon, että olisi oikein helppo ja mukava.

Tosi hyvin fokus kepeille ja siitä eteen, ei vilkuile minua, jee! Tosi hienosti hakee ekan välin. Toki verkko auttaa, mutta hakeutuu suoraan oikeaan paikkaan.

Kauimmainen hyppy 50, muuri 50 keskihyppy 45.

Hyvin meni tämä homma tännään. 😄

VKO 38 – KEPEILLE TAKANALEIKKAUKSIA + KEINUTREENIN ALOITUS

Oli vähän vaikea ottaa tila haltuun, koska puomi keskellä kenttää, mutta sinne päin. Oma liikkuminen takanaleikkauksesta etenkin oli jotenkin sumpussa kun piti vähän puomia väistää, mutta ehkä se ei nyt ollut tärkeintä, vaan ylipäänsä takanaleikkauksen harjoitteleminen. Verkot alussa ja lopussa. Viimeisellä toistolla etenkin olisi ollut mahis livistää heti verkon jäljeen, mutta hyvin on fokus siellä, missä pitää. 😊 Nyt on pätkimätön video, koska kerrankin oli kuvaaja paikalla. Naturismakkara ei ole yhtään hyvä palkka hallissa. Koirat ei näe niitä tummia paloja, kun heittää. Nakit ja juusto erottuu tummasta nurmesta hyvin.

Kun vaihdettin puolta, Igor jäi vähän jumiin toisen pään aloitukseen ja yritti kaksi kertaa keskeltä sisään. Kerran kun se korjattiin, hoksasi taas heti.

En muistanut kokeilla ollenkaan kepeille lähetystä niin että olen itse koiran toisella puolen, mutta nämä toistot oli joka tapauksessa tähän kohtaan sopiva määrä.

Laitan vielä erikseen vähän keinun paukuttelusta. Se on Igorille tuttua juttua. Sitä on jo pentuna tehty muutamia kertoja. 😊

Ollaan keinun pohjia siis tehty vähän tassutargetilla + yhdistetty siihen maahanmeno. Ne oli siis Niinun ohjeita edelliseltä TT-leiriltä. Tassutarget helppo, maahanmeno nihkeä. Kylmällä alustalla tosi nihkeä. En ole opettanut maahanmenoa, koska sitä en ole tarvinnut ja olosuhteista riippuen se on näille veemäistä kaljun mahan kanssa. Mutta ollaan sitä kuitenkin sisällä ja kuivalla alustalla tehty ja mulle riittää kyllä keinua varten pelkkä painonsiirto, mutta ollaan kumminkin tehty ihan maahan asti nyt, että se olisi helpompi tajuta, ehkä. Olen tehnyt lankun päähän menoa pienellä vauhdilla ja siellä target+maahan, mutta se oli vielä vähän haastava. Tein pömpelin kierron kautta tasamaalla samaa eli kierron kautta targetille+maahan. Otin viimeksi siihen vähän myös siivekkeitä avuksi asentoa ohjaamaan, koska kääntyisi mieluusti aina minuun päin targetilla.

Ajattelin että helpotan nyt vähän sieltä liikkeen sunnasta ja tehdään erillisenä ihan kotona sisällä target+maahanmenoa tarjoamisen kautta, jotta se ajatus tai temppu tassutargetilla kirkastuisi paremmin.

Varmaan keinua voi käydä joitakin kertoja erillisenä asiana vähän paukuttelemassa, ja totutella ääneen ja liikkeeseen omana juttunaan. 😊

En tiedä oliko just nyt järkevää tässä hakea sitä maahanmenoa, mutta koska paukuttelu sinällään on tuttua, ajattelin vähän hakea myös sitä asentoa mukaan. 🤷🏼

VKO 39 – PUOLENVAIHTOJA KEPPIEN JÄLKEEN

Onpa ollut kauhean työläät kaks viikkoa. Ollaan me reenattukin, mutta kapasiteetti ei antanut periksi editoida videota. Eikä oikein antanut nytkään, joten vähän pitkä video, kun en jaksanut napsia ylimääräisä kävelyitä pois. 😄

Mutta Iksu teki hienosti, ja taatusti parhaansa. Aluksi annoin sen taas tarjota keppejä muutamat toistot. Huomasin myöhemmin, että mulla jäi tuo putkenjälkeinen hyppy vähän väärään kulmaan ja siitä oli aavistuksen hankala vielä jatkaa kutoselle päällejuoksun jälkeen, mutta ei se ehkä tässä ollut niin merkitsevä asia.

Sitäpaitsi ekalla radalla Igor teki aivan hienon saksalaisasian siihen.

Takaakiertohyppy 45 ja muut 50.

Ja aika hienosti myös irtosi hypylle ja kohti pimeää putkea kun minä olin puomin toisella puolen. Ja vieläpä nollavauhdista. En viitsinyt jäädä parsimaan, että oltaisiin saatu vielä se putki onnistumaan – se olisi kyllä onnistunut parilla helpommalla toistolla, mutta tämä en nyt ollut treenin aihe kuitenkaan. Ekalla piti vain odottaa hyvä tovi katseensiirtoa hypylle, mutta tuli sekin sieltä. Ja lähdössä pysyminen 👌🏻👌🏻

Vaikea itselle kuudella kepillä ehtiä tehdä asioita edessä ja takana. 😄


Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: