2022-Toukokuun etätehtävät

VKO 17 – RATATREENIÄ

Igor ratatreeniä 1.5.2022

En tiedä, mitä tästä sanoisin. Tekemiseen olen tosi tyytyväinen, paitsi tänään lähdössä pysyminen oli todella vaikea asia, sitä jauhamista en videolle laittanut. Neloshypyn takaakierto oli tosi hyvä. Paremmin lukitsi sen, varmaan pidemmällä estevälillä oli tekmistä siinä. Putken jälkeinen takaakierto taas oli haastavampi ja veikkaan, että minun liike siinä hypyn lähellä oli isoin häiriö. Jos olisi pysynyt vähän taaempana ja antanut rauhassa irrota tekemään, luulen, että olisi mennyt varmemmin. 8-hypyllä ei meinannut lukitus pitää, kun ennakoi minun karkaavan paikalta. Ja sitten taas 9-putki haastoi, koska sinne piti malttaa mennä. Jouduin siinä hieman rytmittämään ja odottamaan lukitusta. Putken jälkeinen 10-hyppy taas meni loistavasti. Lopuksi kokeiltiin koko rataa ja sehän meni ihan ok, vain kasihypyllä ennakoi ja korjasin.

Mutta Igor ei ole kunnossa. En tiedä, mikä mättää, mutta se ei ole kunnossa. Ei tässä radalla näy mitään erityistä. Rimat oli 45, joku seassa 40, mutta jotain outoja juttuja se taas tekee. Koitan saada sille pikapuolin jotain kopelointiaikaa, koska en todellakaan lähde TopTeam-leirille yhtään puolikuntoisen koiran kanssa.

Lisäksi en ole nyt oikein iloinen siitä, miten kiihtyneenä se on heti alussa, kun halliin tullaan. Räkyttää ja vinkuu. Meidän pitää taas palata ihan perusasioihin, tehdä mukavia, ei-kiihdyttäviä -juttuja ja panostaa siihen vireenhallintaan. Tämän päivän lähdössä pysymättömyyden jätän omaan arvoonsa. Sehän yleensä sujuu. Ainut että en tahdo saada vahvistettua katseen kääntöä esteelle. Vilkaisu on Igorin mielestä aivan fine.

Petja ulisee videon taustalla. Oli pakko yrittää vähän musiikilla peittää sitä. :)

Ai niin. Lisätään kuitenkin vielä, että tuo 14 takanaleikkaushan toimi oikein hyvin. Siis Igor toimi hullun hienosti, minun ajoituksia voi vähän säätää. Tuosta olis haluttanut vielä kokeilla irrota aikasemmin persaria tekemään kans, mutta en halunnut höylätä tähän palaan enempää. Samoin vitoshypyn valssi, Igor teki superisti, jos olin ajoissa.

Kymppihypylle sanoin inin ja vahingossa näköjään vastakädellä sohin. Yritän päästä siitä eroon. Pitää kirjoittaa tähän, että jää mieleen. Mutta tein, mitä tein, tuo hyppy oli Igorille koko ajan tosi selkeä. Lukitsi sen hirmu hyvin jo heti putkesta tullessa.

Yritin ehtiä palkkaamaan aina eteen ja niin, ettei ehtisi kääntyä kysymään. Joskus onnistuin, joskus en, mutta ainakin muistin ajatella asiaa. 

Tässä radassa ei ollut varsinaisesti mitään erityisen haastavaa – sehän on ihan hirmu hienosti jo sekin! Toimii tosi hienosti tuo koira! 💕 Pitää ihan taas kirjoittaa se tähän auki, ettei päällimmäiseksi jää tunne siitä, että jotain on pielessä – kaikki on pielessä.

VKO 18 – IN + WRAP (=OUT) LYHYESSÄ PÄTKÄSSÄ HYPYN JA PUTKEN KAUTTA

Alkujumppana perussarja

Tehtiin ensin perussarja muutaman kerran, että näkisin jos jotain oikein kummaa hyppäämisessä on. Myös parit out-kuivaharjoittelut.

Vaihdoin renkaan tilalle hypyn, koska hallille jäi nyt kesäksi se vanha rengas ja se maksikokoisena ei ollut Igorista vielä oikein varma homma. Tehtiin siinä pari toistoa, mutta en uskaltanut radan osaksi ottaa.

Kovasti käsiapua oli vielä outissa, mutta sinne taakse se alkoi vääntyä kumminkin. 😄 Tämän enempää toistoja ei tehty, koska harjoitus meni hyvin ja out-osaamista pitää vain parannella. Out-vihje ei kerro vielä Igorille oikein mitään, taisin jossain toistossa sanoa ensin takaa tms ja silloin lähti heti kohti takaakiertoa.  Itsellä tässä oli taas vaikea sijoittua. :D

Treenin jälkeen, jäähyllä, Igor liikkui minusta paremmin kuin lämpällä, mutta jotain mätää siinä silti on. Ei treeninkään aikana näkynyt mitään, ei rämissyt rimat, eikä se vaikuttanut kipeältä. 🤷🏼

Eilen oltiin Hoopers-valmennuksessa. Igorin ei ollut tarkoitus osallistua, mutta kaverin koiran poisjäännin takia Igor kävi sitten treenaamassa. Siellähän se laukkasi urku auki menemään. Automatkan jälkeen oli vähän ehkä jäykän oloinen, mutta voi olla ihan normaalia sekin. Selästä en illalla kipupaikkaa löytänyt. Edelleen odottelen 2v. ikää kuvien kanssa, ellei näytä tulevan tarve kuvata pikapuolin.

TopTeam-leirin nyt peruin kuitenkin.

VKO 19 – PUTKESTA PUTKEEN ETENEMISTÄ

Igor hierottiin pari päivää sitten. Vielä löytyi pientä pinnettä selästä, mutta nyt ne löysäsi kokonaan vartissa. Toistaiseksi siis treenaan ihan hyvillä mielin, ja jos näyttää jotain outoa oiretta tulevan, niin sitten taas katsotaan uudestaan. Hetkeksi helpotti. :)

Oli muuten mulle ihan ultimaattinen häiriöharjoitus (apupalkkaaja! :) ). Olin treenin jälkeen ihan sippi. Heti kun on kolmas pyörä pyörimässä, joudun oikein puristamaan, että paketti pysyy kasassa. Tässäkin tuli vähän tyhmiä toistoja ja olisin voinut palkata vähän paremmin (mm. eka putki, jonka Igor kielsi useamman kerran ja pyöräytin uudelleen putkelle, olisin voinut palkata EDES KERRAN, kun se meni sinne!!!) ja tietyissä kohdissa, mutta jospa se koira ei nyt ihan pilalle ehtinyt mennä. :D

Harmillista, että en aloittanut hallin perältä! Olis pitänyt hoksata jo kuvasta, että se vihreään putkeen irtoaminen ja minun liikkeelle lähtö niin aikaisin, että saan persarin tehtyä olis ehdottomasti kaivannut eniten treeniä. Oispa seuraavasaa pohjassa joku vastaavantyyppinen paikka, koska tämä oli ihan kuningastreeni, oikein meidän treenilistan ytimessä, ja mm. tähän tarvitaan varmuutta! 

Jos olisin ollut fiksu, olisin panostanut mustiin numeroihin, jättänyt palkkaa putken sisäänmenon luo ja treenannut ihan vain sitä, että Igor irtoaisi hypy(i)lle ja minä pinkoisin sitä persjättöä tekemään. En kyllä ehtinyt mitenkään. 

Apupalkkaaja oli aika iso häiriö Igorille, mutta hyvä toisaalta harjoitella näinkin. :D

Ja bongauspeli pitää viritellä ohjelmistoon uudelleen. Se on unohtunut ja näkyy heti noissa ekalle esteelle irtoamisissa/kielloissa. Pitää muistaa bongailla ja palkkailla niitä ihan yksittäisinä.

Jos muussakin on kehitettävää, mutta etenkin just näissä mulla on edelleen paljon opettelemista, miten paloittelen harjoituksen. Hahmotan itse, että en nyt osaa järkevästi ajatella, mutta en oikein keksi järkevää ratkaisuakaan. Palikkaohjeita treenien paloittelusta tarvin MINUA varten. :) Ajaudun edelleen tekemään liikaa toistoja ja haluan siitä poispäin. Eli oppia palottelemaan ja palkkaamaan mahdollisimman fiksusti, jotta se oppiminen tapahtuisi mahd. vähillä toistoilla.

Irtoamiset ja lukitukset sinne halutuille esteille minun liikkeestä riippumatta on erityisen hyvä treenin aihe. 🤩 Ja muutenkin nyt teetän vähän vähemmän hyppyjä ja mieluumin vaikka rallataan putkissa, niin voin ”asteittain” lisätä rasitusta ja seurailla alkaako selkä taas jumittaa. Jumittaako putkista tai liikkumisesta ylipäänsä, vai jumittaako nimenomaan hypyistä. Jos ylipäänsä jostain.

VKO 20 – PUTKESTA PUTKEEN PT 2

Aikaa oli hintsusti, kaikenkaikkiaan vartti, ja arvelin että tehdään mustat ja toisena päivänä valkoiset, mutta mustat meni kuitenkin aika hyvin, niin tehtiin sitten myös valkoiset mikrotauon ja vesihörpyn jälkeen.

Leikkauksen kans ajoitus mustien kolmoselle oli haastava, että kääntyikö väärään suuntaan vai ohjaajan puolelle. Ihan viimeisellä toistolla halusin vielä kokeilla Rairai-vihjettä ennen kuin Igor meni putkeen. En tiedä toimiko se, ehkä hidasti ainakin, kun Igor taisi miettiä hetken putken sisässä, että sanoiko se tosiaan rairai ja meinasko että putken jälkeen vai ennen.. 😄

Samoin mustien kolmosella, kun oranssi putki jäi minun vas. puolelle ja ”työnsin” kolmosputkeen, ajauduin vahingossa liian kovaa putken suulle ja Igor juoksi vähän ohi. Ihan pieni rytmitys siihen, niin olisi satavarmasti onnistunut. 😊

Valkoisten nelosputkelle pitä vähän mutkitella ennen kuin löytyi, mutta löytyi kuitenkin.

Palkat lensi myöhässä, olin jotenkin kuutamolla.. mutta hauskaa oli silti. 😄

*****

22.5.2023 VITIKAISEN TIIAN JUOKSARISEMINAARI, MATOLTA PUOMILLE PUOLESSA TUNNISSA

*****
VKO 21 – LUKITUKSIA: PUTKI-OUT / WRAP / JA HYPYLTÄ LIIKKEELLE LÄHTÖÄ VASTAKKAISEEN SUUNTAAN

Tässäpä tämän viikon jutskat. Aika väsyneeltä vaikutti Igor, ja äkillinen lämpökin teki osansa. Pidettiin useampi tauko ja käytiin ulkona viilentelemässä ja hörppäämässä vettä. En hirveästi simputtanut tiukkaa siivekkeen kiertoa, kun näin, että tänään ei ole ihan 110% akuissa. Ihan hyvin se kuitenkin kääntyi kolmoshypyllä. Itse en vain muistanut, mitä vihjettä olen käyttänyt wrapille, muistaakseni tiukka 🙄 mutta vasvassilla sitten mentiin.

Ei mulla ollut mittään jakoja persariin kakkosputken jälkeen. Palkkailin huvikseen muutaman kerran ykkös putkeen irtoamista niin, että itse pääsisin mahd. kauas, mutta ei riittänyt jalat siltikään. Ei kyllä kantsi suoralla yrittää whippetin kans kilpailla. Ei siinä vain pärjää. 😆

Lopussa halusin vielä palkata erikseen tuon pitkän putki-putki -välin ja nythän se meni hienosti. Taisin käyttä ”menemene”, ja se taitaa tehota. Sitä kokeilin siellä hoopers-valmennuksessakin eteen urtoamiseen ja pelasi.

Valkoiset numerot oli minulle taas kinkkinen, että miten sijoitun, mutta saatiin se rynkytettyä. Igor kyllä lähtee aivan hyvin tämmöseen sylkkärintapaiseen asiaan – niinku totesit sinäkin joku treeni taaksepäin. 😊

Nyt pitää Igorilla muutama päivä huilia. Paljon on tullut touhuttua taas viikon sisään ja se näkyy kyllä. Perjantaina tehtiin viime viikon treenit ja sunnuntaina ajauduttiinkin sitten Vitikaisen puomivalmennukseen ja siinä tuli kyllä raakasti toistoja. Oli Iksulla takki tyhjä. Mutta hienosti meni.

Tällä hetkellä näyttää, että se pieni liike-epäpuhtaus on kadonnut ja eihän tuo ole näistä treeneistä rasittunut/ kipeytynyt. 10.6. käydään luustokuvissa, kun 2vee tulee täyteen viikon päästä.

VKO 22 – PUTKESTA PUTKEEN JA KUUNTELUA MYÖS

Nyt voi sanoa, että putket rokkasi. Hurjan hienosti tuokin puomin viereinen putkensuu. Vaikka Igor ei vielä ymmärrä puomille siitä hinkua, liikkeen perään olisi ollut hyvä sauma lähteä, eikä korjata linja takaisin putkelle. Huippua!!

Leikkaus meni hienosti, mutta sitten alkoi rynkytys. Ei löytynyt takaakiertohyppyä ei millään. Videolta puuttuu se, kun palkkasin nameilla muutaman kerran pelkkää kiertoa, mutta ei siitä varmaa tullut. Joko se ei tänään napannut tai sitten on kipeä/jumissa, koska eikös sen pitäisi otj:lla ponnistaa tuosta takaakiertoon. Tai sitten maltti ei ollut ihan mukana. Ja koska jouduin takaakiertoa niin paljon varmistamaan, meinasin myöhästyä innistä. Sitten kun pääsin oikeaan aikaan inniä ohjaamaan (ja jos valssi olisi ollut valmis vähän aiemmin), se meni ihan sujuvasti. Mutta en ole tästä murheellinen. Kokeillaan uudestaan toisella kertaa.

Mustien inni # 3 oli vaikea. Muistinkin heti, että meillä taisi jäädä eniten vaiheeseen se ohjaajan jääminen taakse, kun inniä harjoiteltiin.

Tehtiin kyllä pitkä treeni. Vähän turhan pitkä. Mutta välissä pidettiin juomataukoja, käpsyteltiin pihalla ja vähän huokastiin. 3-4 min pätkiä oisko ollut. Ja Igor oli kyllä koko ajan ihan sen oloinen, että jaksaa, joten halusin yrittää saada sen inni+valssin hanskaan MINUN takia. Eli harjoitella minulle sitä rytmitystä.

Samoin olisin voinut jättää mustat toiseen kertaan, mutta enpä näköjään jättänyt ja tuli sitäkin inniä hierottua, kun tuli sellainen olo, että kyllä se saadaan palkkailtua kuntoon. Igor tuntui olevan tänään oikein vastaanottimet höröllä! 😊

Mutta siis kuunteleminen ja putket tänään aivan. 👌🏻👌🏻🤌🤌

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: